14/1/09

Καινούρια αρχή!

Το νοιώθω στον αέρα, που λέει και η Cate Blanchett στην αρχή του άρχοντα! Υπάρχει κάτι, στην ατμόσφαιρα, το νοιώθεις, το αναπνέεις! Είναι εκεί και σε αγκαλιάζει και παίζει μαζί σου, μέχρι να σε κάνει να χαμογελάσεις κι εσύ με τον ίδιο τρόπο, παιχνιδιάρικα!

Υπάρχουν μέλη σ' αυτόν τον κόσμο που τα κοιτάς και αποφασίζεις αμέσως οτι δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς μαζί τους, δεν αξίζουν. Υπάρχουν μέλη σ' αυτόν τον κόσμο που τα κοιτάς και περνάνε απλά αδιάφορα, δεν έχουν κάτι το ξεχωριστό, είναι απλά κάτι τίποτα με μπόλικο καθόλου. Και υπάρχουν μέλη που με το που βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μ' αυτά, το νοιώθεις!

Νοιώθεις οτι εδώ, τώρα, κάτι βρήκες. Κάτι έπεσε στα χέρια σου και κάτι ξεκινάει. Αν κάνεις τα σωστά βήματα, ή ακόμα και τα λάθος, αλλά αρκεί να κάνεις το βήμα! Κοιτάς δύο μάτια, τέσσερα, έξι, και συνειδητοποιείς οτι αυτά τα παιδιά (παύουν να θεωρούνται "μέλη" στο μυαλό σου), αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά, έχουν κάτι. Κάτι να δώσουν, κάτι να πάρουν, κάτι να δημιουργήσουν και να καταλάβουν. Έχουν ψυχή, συναισθήματα και μυαλό. Ευγένια και θάρρος. Πόνο και χαρά. Και μπορεί να μην ξέρεις σε ποιο βαθμό ή τι απ' όλα αυτά μπορεί να σχετιστεί μαζί σου, αλλά συνειδητοποιείς οτι τα δικά σου μάτια χαμογελάνε σ' αυτά που έχεις απέναντί σου και όλη σου η ψυχή χαίρεται, σα μικρού παιδιού που πήρε ένα όμορφο δώρο τα Χριστούγεννα, και ξαφνικά νοιώθεις μία πληρότητα, γιατί το είναι σου βρήκε το είναι τους, επιτέλους!!

Κάτι ξεκίνησε. Και σήμερα έγιναν τα πρώτα βήματα αυτού. Το που θα καταλήξει;; Άγνωστο! Αλλά μας νοιάζει;; Καθόλου! Το τι θα βγούμε όλοι απ' αυτό, κανείς δεν ξέρει. Το τι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, επίσης. Η αρχή όμως έγινε, και τώρα κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω!.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: