23/2/08

Ο Ιστορικός

 Αν η καρδιά σας φτερουγίζει στη σκέψη των ερειπωμένων κάστρων και η φαντασία σας εξερευνά τις κρύπτες μεσαιωνικών μοναστηριών τις νύχτες με πανσέληνο, το μυθιστόρημα αυτό θα σας κρατήσει ξάγρυπνους μέχρι την τελευταία συναρπαστική του σελίδα.
 Η αφήγηση ξεκινά στο Άμστερνταμ το 1972, όταν μία κοπέλα ανακαλύπτει στη βιλιοθήκη του διπλωμάτη πατέρα της ένα αξιοπερίεργο βιβλίο που χρονολογείται από την εποχή του Μεσσαίωνα, και κάμποσες κιτρινισμένες επιστολές.
 Οι επιστολές αυτές περιέχουν στοιχεία για μία από τις σκοτεινότερες δυνάμεις που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, ηγεμόνα της Βλαχίας, η σκληροτητα του οποίου γέννησε και έθρεψε το μύθο του Δράκουλα.
 Η κοπέλα καλείται τώρα να αποφασίσει αν θα αναμειχθεί σε μία έρευνα στην οποία γεννιές ιστορικών διακινδύνευσαν την υπόληψή τους, την πνευματική τους ισορροπία μα και την ίδια τους τη ζωή.

 Ένα μυθιστόρημα που γοητεύει, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και συναρπάζει μέχρι το τέλος του. Το μόνο που μπορεί να κουράσει είναι οι συνεχείς επιστολές και γράμματα, τα οποία δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος, είναι όμως πολλά. Και όλα μαζί, περιέχουν τόσο πολλές ιστορικές πληροφορίες που αν δεν θεωρείς την ιστορία εκείνων των περιόδων μαγευτική, τότε θα σε αφήσει κουρασμένο και μπερδεμένο. Αλλά αν σε γοητεύουν η ιστορία, η αρχιτεκτινική, το υπερφυσικό και το παρελθόν, τότε αυτό το βιβλίο είναι απόλυτα ικανό να σου αποσπάσει το μυαλό για όσες μέρες χρειαστεί να το τελειώσει κανείς!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: