28/8/08

Αποφάσεις!!



Έρχεται σε κάθε άνθρωπο η ώρα και η στιγμή, που πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, για τη ζωή του. Η ώρα που πρέπει να αναρωτηθεί τι άνθρωπος είναι, τι άνθρωπος έχει υπάρξει, τι δυνατότητες έχει, ποια τα μειονεκτήματά του, ποια απ' αυτά μπορεί να μειώσει, ποια όχι, και άλλα τέτοια, πολλά.
Καμιά φορά όμως ο άνθρωπος είναι πολύ δειλός (ή πολύ βολεμένος, διαλέξτε ό,τι θέλετε) και αφήνει αυτή τη στιγμή να περάσει, χωρίς να αναλογιστεί αυτά που πρέπει να αναλογιστεί. Και η μία στιγμή διαδέχεται την άλλη, και πάντα κάνει τον ψόφιο κοριό, και πάντα αποφεύγει τις ευθύνες του, σαν μικρό κακομαθημένο παιδάκι, με αποτέλεσμα να περάσει ο καιρός και να μην πάρει αυτές τις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του.
Μόνο που κάποια στιγμή θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις, καταστάσεις άσχημες, καταστάσεις σκληρές ίσως, καταστάσεις που θα απαιτούν τις αποφάσεις εκείνες, ώστε να τον βοηθήσουν σε πράξεις μετέπειτα. Τότε λοιπόν, τότε βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που υπέκυψε στη δειλία του, που δεν φάνηκε πιο δυνατός, πιο γερός. Τότε λοιπόν αναλογίζεται οτι το να μην παιδέψει τον εαυτό του, τότε, ήταν το μεγαλύτερο κακό που θα μπορούσε να κάνει κανείς, για την ύπαρξή του.


Μα τότε θα είναι πολύ, πολύ αργά!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: