3/3/08

Θεσσαλονίκη!...



 Άντε, η Τρίτη τελείωσε. Η Τετάρτη έχει ήδη μπει, λίγες ώρες θέλει ακόμα (καλά, εντάξει, 22 ώρες, αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη). Και μετά... φτιάχνω βαλίτσες! Θεσσαλονίκη σου έρχομαι!!!
 Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, (μάλλον όχι είναι η αλήθεια) λατρεύω την Θεσσαλονίκη! Έχει έναν αέρα, μία μυρωδιά, μία θέα, κάτι, που την κάνει υπέροχη. Μία ελευθερία ρε αδερφέ! Έχεις επιλογές, να πας όπου θέλεις, ανάλογα με τα γούστα σου, και ξέρεις οτι όπου κι αν πας, θα περάσεις τέλεια. Δεν μπορείς με τίποτα να πεις οτι είναι βαρετή πόλη. Όχι, βαρετή δεν μπορείς να την πεις.
 Δεν είναι μόνο η παραλία της, που είναι μαγευτική, δεν είναι μόνο οι περιοχές της που είναι καταπληκτικές, είναι οι άνθρωποι. Άνθρωποι χαμογελαστοί, άνθρωποι απλοί, αγαθοί, αληθινοί. Μπαίνεις σε κρεοπωλείο πρωί-πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι και σου σκάνε ένα χαμόγελο, τόσο υπέροχα αληθινό, που νοιώθεις δικός τους άνθρωπος! Νοιώθεις οικογένεια, με όλη την πόλη!
 Λατρεύω την Θεσσαλονίκη. Λατρεύω να περπατάω στους δρόμους της, λατρεύω το κάθε τι δικό της. Γιατί είναι τα πάντα της, που σε συναρπάζουν!...

2 σχόλια:

Morpheus είπε...

Δεν έχω πάει ποτέ , αλλά θέλω να σπουδάσω εκεί . Δεν ξέρω γιατί απλά μ' αρέσει η ιδέα ...

HLN-V είπε...

Η Θεσσαλονίκη μαζεύει πολύ φοιτιτόκοσμο. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που σπουδάζει εκεί και δεν περνάει ΤΕΛΕΙΑ!
Εκτός απ' την υπέροχη πόλη, και την ποικιλία διασκέδασης που βρίσκεις, έχεις και ποικιλία στους ανθρώπους που θα συναντήσεις.
Πράγμα -για άτομο που λατρεύει το περίεργο- φοβερά ελκιστικό.

Τώρα ξέρεις, γιατί σ' αρέσει η ιδέα!.... :)